Ne demek?
Wiki Article
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın baplarının ve henüz birokkalı yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın elbette sağlandığını öğrenmek üzere çizgi durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde dü farklı alanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak bâtınin kullanılmaktadırlar.
Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Mafevkda vaziyet meydan özellikler; yangın kapılarında durum yer yol özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem aldatmaınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı güçlü olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının bucak alması da zorunu kılınmıştır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince belli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Yangın çabucak insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın kapısı son sıcaklıkölçer eleştiri bir öneme sahiptir.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı özellikle tutulmak üzere kullanım amacına ve kullanan zat sayısına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birbir hayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu aldatmaışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.
Antrparantez Yangın Kapısının üzerinde bulunan panik bar kilit sisteminin bile problemsiz çhileıştığından güvenli olunmalıdır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına metanet dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.
Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına ilişkilı olarak birkaç farklı Yangın Merdiveni Kapısı himaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır destur olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara göre üretilmek zorundadır.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da tütünı akçakesme ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli vasat oluşturur.